tratamente dentare

Servicii și tratamente dentare

AO Clinic

1. Invisalign

Invisalign este un tratament ortodontic invizibil, care utilizează alignere transparente pentru a corecta poziția dinților. Acestea sunt personalizate pentru fiecare pacient, fiind ușor de purtat și aproape invizibile. Invisalign oferă o alternativă confortabilă și estetică la aparatele dentare tradiționale, permițând pacienților să obțină un zâmbet perfect, fără a niciun compromis.

2. Spark Aligners

Spark Aligners reprezintă un tratament ortodontic modern și personalizat, care utilizează o serie de alignere transparente pentru a corecta poziția dinților. Aceste alignere sunt fabricate folosind tehnologie avansată și sunt confortabile de purtat. Spark Aligners sunt proiectate pentru a oferi o soluție discretă și eficientă pentru alinierea dinților, ajutând pacienții să obțină un zâmbet frumos și sănătos. 

3. Damon

Aparatul dentar Damon reprezintă o soluție inovatoare pentru corectarea poziției dinților. Aceste brațe dentare utilizează un sistem de ancorare avansat, care oferă o serie de beneficii în timpul tratamentului ortodontic. Damon utilizează tehnologia auto-ligaturantă, eliminând nevoia de a utiliza legături elastice sau metalice. Acest lucru permite o mișcare mai eficientă și mai rapidă a dinților, reducând numărul de vizite la cabinetul stomatologic. În plus, aparatele dentare Damon sunt concepute pentru a fi mai confortabile și mai ușor de curățat în comparație cu aparatele tradiționale.

4. Aparate Dentare Clasice Fixe

Aparatele dentare clasice fixe reprezintă o opțiune tradițională și eficientă pentru corectarea poziției dinților. Acestea constau în brațe dentare lipite pe dinți, care sunt conectate printr-un fir metalic numit arc facial. Aparatele dentare fixe clasice oferă o forță constantă asupra dinților, permițându-le să se deplaseze treptat în poziția corectă. Ele sunt adaptate individual pentru fiecare pacient, pentru a obține rezultate precise și personalizate. Aparatele dentare fixe clasice sunt potrivite pentru o varietate de probleme ortodontice și oferă un control excelent al mișcărilor dentare. Prin utilizarea acestora, pacienții pot obține un zâmbet frumos și aliniat, îmbunătățind în același timp funcționalitatea și sănătatea dinților lor.

5. Aparate Dentare Linguale

Aparatele dentare linguale reprezintă o soluție ortodontică discreta și invizibilă. Acestea sunt fixate pe partea din spate a dinților, astfel încât să fie complet ascunse atunci când zâmbiți sau vorbiți. Aparatele dentare linguale sunt fabricate personalizat pentru fiecare pacient, pentru a asigura o potrivire precisă și confortabilă. Ele oferă aceleași beneficii ca și aparatele dentare fixe clasice, dar cu avantajul adițional al discreției. Fiind invizibile în timpul purtării, aparatele dentare linguale permit pacienților să-și corecteze poziția dinților fără a-și compromite aspectul estetic.

6. Radiologie Dentară

Radiologia dentară este o ramură esențială a medicinei dentare, care utilizează imagini cu raze X pentru a evalua și diagnostica problemele dentare. Aceasta oferă medicului dentist o imagine detaliată a dinților, rădăcinilor, osului maxilar și a altor structuri importante. Tehnicile de radiologie dentară includ radiografii intraorale și radiografii extraorale, cum ar fi radiografiile panoramice și tomografiile computerizate.

Radiografiile dentare sunt de neprețuit în detectarea cariilor dentare, evaluarea rădăcinilor și a structurilor de suport ale dinților, diagnosticarea afecțiunilor parodontale, identificarea abceselor dentare, evaluarea structurilor osoase și a articulației temporomandibulare. Aceste radiografii  permit medicului dentist să obțină o imagine detaliată a stării de sănătate orală a pacientului, facilitând planificarea tratamentului și monitorizarea progresului în timp.

7. Albire Dentară

Albirea dinților este un tratament popular pentru obținerea unui zâmbet mai strălucitor. Fie că alegi procedurile în cabinetul stomatologic sau produsele de albire la domiciliu recomandate de medicul dentist, vei obține rezultate notabile în îmbunătățirea culorii dinților. Înainte de a începe tratamentul, este recomandat să consulți medicul dentist pentru a primi recomandări personalizate și a te asigura că obții un rezultat satisfăcător într-un mod sigur și eficient.

8. Fațete Dentare

Fațetele dentare sunt un tratament estetic popular pentru a îmbunătăți aspectul zâmbetului. Acestea sunt învelișuri subțiri aplicate pe suprafața dinților, oferind rezultate considerabile în corectarea imperfecțiunilor dentare. Beneficiile includ un zâmbet strălucitor, corectarea decolorărilor și a formei dinților.

9. Odontoterapie Laser

Odontoterapia reprezintă o ramură esențială a medicinei dentare, concentrându-se pe tratamentul și gestionarea afecțiunilor și problemelor orale. Aceasta include diagnosticul, prevenirea și tratamentul bolilor dentare, cum ar fi cariile, inflamațiile gingiilor și afecțiunile pulpare. Odontoterapia are ca obiectiv principal restabilirea sănătății orale și îmbunătățirea calității vieții pacienților prin intervenții terapeutice adecvate. 

10. Implanturi Dentare

Implanturile dentare reprezintă o soluție durabilă și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă. Acestea constau în fixarea unor rădăcini artificiale din titan în osul maxilar sau mandibular, oferind o bază solidă pentru montarea coroanelor dentare sau a protezelor. Implanturile dentare sunt soluții permanente și estetice, care restabilesc funcționalitatea și aspectul natural al zâmbetului. Ele oferă avantaje precum stabilitate crescută, confort în timpul masticării și o estetică excelentă. Pentru a afla mai multe informații și pentru a evalua eligibilitatea pentru implanturi dentare, este recomandat să consulți medicul dentist care poate oferi o evaluare și un plan de tratament personalizat.

11. Inhalosedare

Inhalosedarea reprezintă o opțiune de sedare confortabilă și sigură în stomatologie. Aceasta implică inhalarea unui amestec de gaze, în special oxid de azot și oxigen, pentru a induce o stare de relaxare și confort în timpul tratamentului stomatologic. Inhalosedarea ajută atât copiii, cât și adulții să-și depășească anxietatea și teama asociate procedurilor stomatologice, permițând medicului dentist să lucreze eficient și pacientul să se simtă relaxat și confortabil. Acestă tehnică de sedare este controlată și monitorizată în timpul întregului proces, asigurând siguranța și confortul pacientului. 

12. Endodonție

Endodonția este o ramură a stomatologiei care se concentrează pe tratarea afecțiunilor interne ale dinților, în special a pulpei dentare și a rădăcinilor. Procedurile de endodonție sunt realizate pentru a trata și a salva dinții afectați de infecții, leziuni sau deteriorări profunde. Aceasta implică îndepărtarea pulpei dentare inflamate sau infectate, curățarea și sterilizarea canalului radicular și umplerea acestuia cu un material sigilant pentru a preveni reinfectarea. Endodonția ajută la păstrarea dinților naturali și la eliminarea durerii și a disconfortului asociate cu afecțiunile pulpare. 

13. Parodontologie

Parodontologia se concentrează pe sănătatea gingiilor și a structurilor de suport ale dinților. Tratamentul parodontal ajută la prevenirea și tratarea afecțiunilor parodontale, cum ar fi gingivita și boala parodontală.

14. Zirconiu Dentar

Zirconiul dentar este un material ceramic avansat utilizat în stomatologie pentru restaurările dentare durabile și estetice. Datorită proprietăților sale excelente, precum rezistența la fractură și biocompatibilitatea, zirconiul este folosit în confecționarea coroanelor, punților și implanturilor dentare. Acesta oferă rezultate estetice superioare, imitând aspectul natural al dinților și asigurând o durabilitate îndelungată.

15. Tratamente ATM

Tratamentul tulburărilor temporomandibulare (ATM) se concentrează pe gestionarea și ameliorarea simptomelor asociate afecțiunilor articulației temporomandibulare și a mușchilor înconjurători. Acesta poate implica utilizarea terapiei conservatoare, cum ar fi exerciții de întindere și relaxare, aplicarea de căldură sau gheață, administrarea de medicamente pentru ameliorarea durerii și reducerea inflamației. De asemenea, pot fi recomandate dispozitive de protecție, cum ar fi plăci de mușcat sau aparate dentare speciale, pentru a reduce tensiunea și presiunea asupra articulației temporomandibulare.

16. Chirurgie Orală

Chirurgia dentară reprezintă un domeniu al stomatologiei care implică intervenții chirurgicale la nivelul cavității bucale și al structurilor orale. Aceasta poate include extracții dentare, implanturi dentare, corecții ale maxilarelor sau ale gingiilor, tratamentul chisturilor sau abceselor, precum și alte proceduri chirurgicale complexe. Chirurgia dentară este realizată de către medici dentist specializați în acest domeniu și poate fi necesară pentru a rezolva problemele dentare și pentru a restabili sănătatea și funcționalitatea orală.

17. Tomografie Dentară (CT)

Tomografia dentară oferă imagini tridimensionale detaliate ale maxilarelor și a structurilor orale, ajutând la diagnosticarea și planificarea tratamentelor dentare precise. Este o tehnologie sigură și eficientă utilizată în evaluarea implanturilor dentare, bolilor parodontale și a altor probleme dentare complexe. Consultă un specialist în tomografie dentară pentru o îngrijire orală de înaltă calitate.

18. MOD-Jaw

MOD-Jaw este un modul avansat al stomatologiei care se concentrează pe diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor maxilofaciale. Acesta implică corecții ortodontice, intervenții chirurgicale și alte proceduri pentru a restabili funcționalitatea și aspectul facial. 

Scroll to Top